?ویتامین A: برای تقویت بنیه
دفاعی، بینایی، سلامت پوست، رشد دندان ها و کیفیت استخوان ها ضروری است.

نیاز روزانه: ۸/۰ تا ۱/۱ میلی گرم.
منابع: میوه ها و سبزیجات نارنجی و زرد رنگ، لبنیات، زرده تخم مرغ، ماهی، جگر، سبزی های دارای برگ پهن و سبز تیره

?ویتامین B۱: بیشترین کاربرد آن کمک به متابولیسم و سوخت و ساز است. بخصوص در کارکرد بهینه دستگاه عصبی نقشی مفید دارد.

نیاز روزانه: ۱ تا ۳/۱ میلی گرم.
منابع: انواع گوشت، غلات سبوسدار، لوبیا و…

?ویتامین B۲: بر تقویت دید چشم، سلامت پوست و سوخت وساز بدن اثرگذار است.

نیاز روزانه: ۲/۱ تا ۵/۱ میلی گرم.
منابع: شیر، ماست، غلات سبوسدار، انواع سبزی ها

?ویتامین B۳: مفید برای هضم غذا و تقویت دستگاه عصبی.

نیاز روزانه: ۱۳ تا ۱۷ میلی گرم.
منابع: مغزهایی چون گردو و بادام، قارچ، انواع گوشت و شیر

?ویتامین B۵: کمبود آن سبب اختلال در ساخت و عملکرد هورمون ها و جذب نشدن پروتئین و چربی می شود.

نیاز روزانه: ۶ میلی گرم.
منابع: کلم بروکلی، گل کلم، گوشت گاو و گوساله، شیر و ماهی

?ویتامین B۶: به ساخت گلبول های قرمز، جذب بهتر پروتئین ها و پیشگیری از نارسائی های دستگاه عصبی کمک می کند.

نیاز روزانه: ۲/۱ تا ۶/۱ میلی گرم.
منابع: ماهی، سبزی هایی که برگ پهن دارند، ذرت، آووکادو، حبوبات، مغز بادام و گردو، تخم آفتابگردان، موز، ماهی، تخم مرغ و…

?ویتامین B۱۲: در صورت کمبود آن به خشکی و ترک پوست دور دهان و اطراف بینی مبتلا خواهید شد.

نیاز روزانه: زنان ۱/۱ و مردان ۳/۱ میلی گرم. منابع: شیر، تخم مرغ و…

?ویتامین C: سبب جذب آهن و اسیدفولیک، افزایش مقاومت بدن در مقابل عفونت، ساخت جداره رگ های انتقال خون و سوخت وساز بدن شده، نقش آنتی اکسیدان را برای سلول ها ایفا می کند.

نیاز روزانه: ۱۰۰ میلی گرم.
منابع: انواع مرکبات، سیب زمینی، گوجه فرنگی و سبزی های خام

?ویتامین D: کاهش مقدار آن در بدن سبب اختلال در سیستم ایمنی، دردهای ناحیه کمر، پا و لگن، پوکی و شکنندگی استخوان ها و دندان ها می شود.

نیاز روزانه: ۱/۱ میکروگرم.
منابع: روغن ماهی یا دقایقی نور خورشید صبحگاهی

?ویتامین E: کمبود آن باعث کاهش مقاومت سلول های بدن، کیفیت و تعداد اسپرم و همچنین ابتلا به بیماری های گوناگون می شود.

نیاز روزانه: ۱۱ تا ۱۵ میلی گرم.
منابع: آجیل و تخمه، روغن های گیاهی، بادام زمینی، غلات سبوسدار، سبزی های دارای برگ های پهن و تیره

?ویتامین K: مهم ترین نقش آن جلوگیری از لخته شدن خون و کاهش خطر سکته های مغزی و قلبی است.

نیاز روزانه: ۰۶/۰ تا ۰۸/۰ میلی گرم.
منابع: گوجه فرنگی و سبزی های برگ دار مثل کاهو و گل کلم

?آهن: کمبود آن ضعف، خستگی، ناتوانی در تمرکز، کم اشتهایی، رنگ پریدگی و تیرگی دور چشم ها را در پی دارد.

نیاز روزانه: زنان ۱۵ و مردان ۸ ـ ۷ میلی گرم در روز.
منابع: گوشت، تخم مرغ، سبزیجات و…

?روی: کاهش خارش پوست، ریزش مو، ایجاد خطوط سفید روی ناخن ها، زخم و پیری پوست، همچنین کاهش اسپرم در مردان می شود.

نیاز روزانه: زن ها ۷ و مردها ۵/۹ میلی گرم. منابع: غلات سبوسدار، ماهی ساردین، میوه های مغزدار و…

?سلنیم: فقر سلنیم در بدن سبب عفونت های پیاپی می شود.

نیاز روزانه: مردان ۷۵ و زنان ۶۰ میکروگرم.
منابع: غلات، ماهی، کشمش، گردو و تخم کدو

?منیزیم: در صورتی که بدن دسترسی کافی به منیزیم نداشته باشد اختلال در غده پاراتیروئید، شکنندگی استخوان ها و دندان ها، نقص در سیستم عصبی و انقباض های عضلانی، گرگرفتگی، اضطراب و بیقراری رخ می دهد.

نیاز روزانه: مردان ۳۰۰ و زنان ۲۷۰ میلی گرم.
منابع: بادام، نان سبوسدار و…

?اسیدفولیک: به ایجاد گلبول های خون کمک کرده، در تقویت عملکرد سلول های روده و معده نقش دارد.

نیاز روزانه: ۴/۰ میلی گرم.
منابع: جگر، صدف، حبوبات، دانه های روغنی و ماهی

?بیوتین: بر رویش و حفظ سلامت مو، ناخن و پوست اثرگذار است. سبب جذب چربی های مورد نیاز و تقویت دستگاه عصبی هم می شود.

نیاز روزانه: ۰۳/۰ تا ۰۶/۰ میلی گرم.
منابع: زرده تخم مرغ، جگر، انگور، هندوانه، موز، توت فرنگی، سبزی های دارای برگ های تیره.

غذا #دارو #طب #فواید #خواص #عسل #سوپر #مارکت #خوراک #فود #رستوران # درمان #رژیم #ورزش #سلامتی#فروشگاه #فروش

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

X