شربت شیرینبیان حاوی انواع ویتامینهای A ،C ،E، گروه ویتامینهای B مانند B۱، B۲، B۳، B۵، B۶ ، پروتئین، کلسیم، فسفر، آهن، سدیم، پتاسیم، سلنیوم، منیزیم، روی، سیلیکون، فلاونوئید، کولین، اسید گلیسریزیک، تیمول، پلیفنول و کومارین است.
این شربت تاثیری چشمگیر در کاهش اسید معده، رفع زخم معده و ورم رودهها، نفخ شکم، التهاب و سرطان معده دارد و به علت داشتن اسید گلیسریزیک به ترمیم زخم معده و رودهها کمک میکند.
همچنین شربت شیرین بیان نقشی موثر در بهبود رفلاکس معده (برگشت غذا از معده به مری) و عفونت معده (هلیکوباکترپیلوری)، سوزش و احساس سنگینی معده رفع می کند.
?استفاده از این گیاه و فرآوردههایش برای زنان باردار، کودکان زیر ۷ سال، افراد با فشار خون بالا و اختلالات غده تیروئید ممنوع است.?
?مواد لازم برای تهیه سه لیتر شربت شیرینبیان:
ریشه شیرینبیان= ۸۰۰ گرم
عسل= ۴۰۰ گرم
آب = یک و نیم لیتر
طرز تهیه شربت شیرینبیان:
– ریشه شیرینبیان خشک را به خوبی بشویید و پوست آن را جدا کنید.
– ماده زرد رنگ وسط ریشه شیرینبیان را خُرد و آسیاب کنید.
– پودر شیرینبیان را با یک و نیم لیتر آب معمولی در ظرفی بریزید و بگذارید ۱۲ ساعت بماند.
– محلول ریشه شیرینبیان و آب را در حرارت غیر مستقیم بجوشانید تا مقداری از آب آن تبخیر شود.
– ظرف را از روی اجاق گاز بردارید؛ پس از اینکه دمای محلول ریشه شیرینبیان و آب، متعادل (۵۰ درجه سانتیگراد) شد عسل را به مواد درون ظرف اضافه کنید.
– محلول ریشه شیرینبیان، آب و عسل را به خوبی هم بزنید تا شربت قوام بیاید.
– شربت شیرین بیان را قبل از هر وعده غذایی مصرف کنید.
– برای تهیه یک استکان از شربت ریشه شیرینبیان، ۲ قاشق مرباخوری از این شربت غلیظ را با یک استکان آب جوشیده شده ولرم مخلوط و میل کنید.
.#غذا #دارو #طب #فواید #خواص #عسل #سوپر #مارکت #خوراک #فود #رستوران # درمان #رژیم #ورزش #سلامتی